r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek uitroepteken

Poetin erkent dat sancties negatieve gevolgen kunnen hebben

woensdag 29 maart 2023, 14:18
Vladimir Poetin

MOSKOU (ANP/AFP) - De Russische president Vladimir Poetin heeft woensdag toegegeven dat de internationale sancties tegen Russische bedrijven en personen negatieve gevolgen kunnen hebben op de economie van het land. Hij sprak tijdens een bijeenkomst met de regering van gevolgen op de "middellange termijn".

De afgelopen maanden hield de Russische president juist vol dat Rusland de sanctiepakketten, die werden opgelegd vanwege het Russische offensief in Oekraïne, goed doorstond. Die houding lijkt nu enigszins bijgesteld. Tijdens de bijeenkomst, die op televisie werd uitgezonden, zei Poetin ook dat de Russische productiesector "nog steeds traag is".

Sancties van onder andere de Europese Unie en de Verenigde Staten raken de Russische economie in verschillende sectoren, zoals het bankwezen, de mijnbouw en de wapenindustrie. Er mogen bijvoorbeeld vanuit de EU geen goederen naar Rusland worden geëxporteerd die kunnen bijdragen aan de Russische oorlogsvoering, zoals bepaalde elektronica-onderdelen.

Terug naar boven