r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Europa Vandaag: Eurocommissaris Wojciechowski in Berlijn voor groot landbouwfestijn

vrijdag 20 januari 2023, 8:30

Europa Vandaag brengt u dagelijks op de hoogte van de activiteiten in de Europese politiek. Geselecteerd en becommentarieerd door de redactie van Europa-Nu.nl. Raadpleeg dagelijks de rubriek om op de hoogte te blijven van Europese ontwikkelingen!

 
Janusz Wojciechowski
Bron: European Commission

Wojciechowski in Berlijn voor groot landbouwfestijn

De Poolse Eurocommissaris voor Landbouw, Janusz Wojciechowski, komt vandaag aan in Berlijn, waar hem een druk weekend te wachten staat. Hij is hier aanwezig bij de Global Forum for Food and Agriculture (GFFA), een internationale conferentie over landbouw- en voedselbeleid die jaarlijks in Berlijn wordt georganiseerd. Het thema van dit jaar is 'Transformatie van voedselsystemen: een wereldwijde reactie op meerdere crises'.

De GFFA is gisteren van start gegaan. Vandaag worden verschillende panelgesprekken georganiseerd over actuele onderwerpen met betrekking tot landbouw. Zo staan voor Wojciechowski vandaag de volgende panels op het menu: 'Hoe kan moderne landbouw de natuur beschermen en iedereen van voedsel voorzien?' en 'Landbouw in het nieuwe normaal'. Ook heeft hij ontmoetingen met de ministers van Landbouw van Japan, Canada en Marokko.

 
Tractor op het land [© European Union, 2019]
Bron: © European Union, 2019

Morgen, op de laatste dag, vindt 's werelds grootste informele conferentie van landbouwministers plaats, waarbij 70 landbouwministers van over de hele wereld bijeenkomen. Ook sluiten vertegenwoordigers van onder andere de Wereldbank, de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties, de OESO en WTO hierbij aan. Bij deze bijeenkomst zal een afsluitende verklaring worden opgesteld met het gemeenschappelijke standpunt van de landbouwministers dat in het komende jaar zal worden meegenomen in internationale discussies over landbouwbeleid. Zullen de landbouwministers gezamenlijk tot nieuwe inzichten komen?


En verder...

...Na een drukke plenaire week in Straatsburg is EP-voorzitter Roberta Metsola doorgereisd naar Zwitserland. Hier sluit zij vandaag aan bij de bijeenkomst van het World Economic Forum in Davos. Ook Eurocommissaris voor de handel, Valdis Dombrovskis, is hier vandaag bij aanwezig.

 

Europa in een oogopslag

 

Datum & tijd

Organisatie

Agenda

20, 21 januari

Europese Commissie (Janusz Wojciechowski)

In Berlijn voor International Green Week en de Global Forum for Food and Agriculture

20 januari

Europees Parlement (Roberta Metsola), Europese Commissie (Valdis Dombrovskis)

Bezoek aan WEF in Davos

Delen

Terug naar boven