r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Ontmoeting Eurocommissaris Timmermans en president Zelenski in Kiev

dinsdag 10 januari 2023, 11:34
Environment Council
Bron: The Council of the European Union

DEN HAAG (PDC) - Afgelopen maandag vond een ontmoeting plaats tussen de Eurocommissaris Frans Timmermans, president Volodimir Zelenski en diverse leden van de Oekraïnse regering. Timmermans en Zelenski spraken over de energievoorzieningen en de energiesector. Daarnaast werd de wederopbouw van Oekraïne besproken.

Op Twitter benadrukt Timmermans in een post dat de oorlog grote schade heeft toegebracht aan het milieu. Het gebruik van hernieuwbare energie speelt volgens Timmermans een belangrijke rol voor de toekomst van Oekraïne waarin zij minder afhankelijk zijn van Russische fossiele brandstoffen. Timmermans benadrukt het belang van deze onafhankelijkheid wat bij draagt aan een "sterkere toekomst in een gedecentraliseerde energie systeem". Timmermans heeft Europese steun beloofd aan Oekraïne.

De plannen voor hernieuwbare energie zijn gebaseerd op de Europese Green Deal. In 2020 bracht de Commissie-Von der Leyen een pakket beleidsinitiatieven uit om netto-uitstoot van broeikasgassen terug te brengen naar nul in 2050. Met het Green Deal-beleid streeft de EU ernaar het eerste klimaatneutrale continent te worden. Op 3 februari zullen de EU en president Zelenski weer samen komen op de eerstvolgende EU top in Kiev.

Bron: @TimmermansEU

Delen

Terug naar boven