r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek uitroepteken

Biden en Macron gaan in gesprek over afstemmen klimaatbeleid

donderdag 1 december 2022, 19:59
Emmanuel Macron, president van Frankrijk
Bron: The Council of the European Union

WASHINGTON (ANP/AFP) - Joe Biden heeft samen met de Franse president Emmanuel Macron afspraken gemaakt om in afstemming met elkaar de klimaat- en energieproblematiek aan te pakken. Dat meldt de Amerikaanse president tijdens het staatsbezoek van Macron aan de Verenigde Staten.

Met een aanpak waar zowel de Fransen als de Amerikanen mee kunnen leven, willen beide presidenten "de toeleveringsketens, productie en innovatie aan beide zijden van de Atlantische Oceaan versterken en veiligstellen", aldus Biden.

Woensdag was Macron nog kritisch op Amerikaanse klimaatsubsidies, waarmee de Amerikanen zich "superaggressief" zouden opstellen tegenover het Europese bedrijfsleven. De EU probeert al maanden wat te doen aan die Inflation Reduction Act (IRA) van de Amerikaanse regering.

Die geeft Amerikanen bijvoorbeeld subsidie op de aankoop van een elektrische auto met een accu van Amerikaanse makelij. Dat zet de Europese industrie op achterstand en lokt bedrijven misschien zelfs naar de overkant van de Atlantische Oceaan, is de vrees.

Terug naar boven