r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Eurocommissaris: Twitter moet in EU meer moderatoren aanstellen

vrijdag 18 november 2022, 10:30
Pictogrammen op een smartphone van bekende social media applicaties, zoals Twitter en Facebook
Bron: Flickr/LoboStudioHamburg

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Twitter moet in Europa juist meer moderatoren aanstellen om te controleren welke berichten er op het sociale medium verschijnen. Miljardair Elon Musk is sinds zijn recente overname volgens Eurocommissaris Thierry Breton1 (Interne Markt) bezig om het aantal medewerkers op dit gebied te verminderen, maar daar is de Fransman het niet mee eens. Dat zei hij tegen radiozender Franceinfo.

Breton zegt dat hij met Musk een professionele relatie wil aangaan over waar Twitter in Europa heen moet. "Hij zal zijn algoritmen openbaar moeten maken. Wij zullen de controle hebben, mensen zullen niet langer meer onzin kunnen zeggen", aldus de Eurocommissaris. Musk heeft juist aangegeven de vrijheid van meningsuiting op Twitter te willen bevorderen.

De Europese Commissie2 waarschuwde Musk eerder al dat Twitter zich onder zijn bewind ook aan de Europese regels moet houden.

Delen


  • 1. 
    Thierry Breton (1955) is sinds 1 december 2019 lid van de Europese Commissie namens Frankrijk. In de Commissie-Von der Leyen heeft hij de portefeuille interne markt. De heer Breton is lid van Les Républicains, een centrum-rechtse conservatieve partij. Van 2005 tot 2007 was hij minister van economie, financiën en industrie onder president Chirac. Breton is hoogste bestuurder geweest van grote Franse (staats)bedrijven waaronder France Télécom en ATOS.
     
  • 2. 
    Deze instelling van de Europese Unie kan worden beschouwd als het 'dagelijks bestuur' van de EU. De leden van de Europese Commissie worden 'Eurocommissarissen' genoemd. Elke Eurocommissaris is verantwoordelijk voor één of meerdere beleidsgebieden. Momenteel zijn er 27 Eurocommissarissen, voor elke lidstaat één. Samen vormen zij het college van Eurocommissarissen. De Eurocommissarissen moeten het belang van de Europese Unie als geheel behartigen, niet dat van hun eigen land.
     

Terug naar boven