r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Europa Vandaag: Waar halen ze de energie vandaan?

vrijdag 23 september 2022, 8:30

Europa Vandaag brengt u dagelijks op de hoogte van de activiteiten in de Europese politiek. Geselecteerd en becommentarieerd door de redactie van Europa-Nu.nl. Raadpleeg dagelijks de rubriek om op de hoogte te blijven van Europese ontwikkelingen!

 
Mark Rutte
Bron: The Council of the European Union

Wie het weet mag het zeggen

Het zijn drukke dagen voor onze minister-president. Na Prinsjesdag en twee intensieve dagen van Algemene Politieke Beschouwingen in Den Haag pakt hij de nachtvlucht naar New York. Daar zal hij, net als de voorzitter van de Europese Raad Charles Michel, de Algemene Vergadering van de VN toespreken.

Rutte doet dit namens Nederland en Michel uiteraard namens de EU. Ze zijn respectievelijk nummer zes en negen in de rij van 19 sprekers die tussen 9.00 en 15.00 uur het woord voeren. Ook andere Europese regeringsleiders als Alexander de Croo (België) Xavier Bettel (Luxemburg), Nicos Anastasiades (Cyprus) en Kyriakos Mitsotakis (Griekenland) mogen hun zegje doen.


 
energiemeter
Bron: The Council of the European Union

Bescherm de consument en zijn rechten

In de informele bijeenkomst van de ministers verantwoordelijk voor consumentenbescherming, behandelen de ministers de versterking van het consumentenrecht rondom veranderingen en de problemen die de consumenten op dit moment ondervinden, zoals de hoge energieprijzen en de oorlog in Oekraïne.

Tijdens de lunch zullen ook oplossingen voor de problemen in de toerismesector tijdens de coronapandemie worden besproken.


 
Mr Frans TIMMERMANS, Vice President of the European Commission.
Bron: The Council of the European Union

Wheeling & (Green) Dealing

Ook in de VS, maar dan in Washington, ontmoet Frans Timmermans de voorzitter van het klimaatcrisis-comite van het Huis van Afgevaardigden en de adviseur van Joe Biden voor schone energie-innovatie en implementatie.

Timmermans probeert ook aan de andere kant van de Atlantische oceaan steun en begrip te verwerven voor de groene plannen van de Europese Commissie.


En verder...

Houden Eurosommissarissen Paolo Gentiloni en Janusz Wojciechowski online keynote speeches, doet Janez Lenarčič dit in Boston, en houdt de EIB in Lissabon een conferentie over het financieren van disruptieve innovatie voor de groene transitie.

 

Europa in een oogopslag

 

Datum & tijd

Organisatie

Agenda

23 september

Algemene Vergadering van de VN

Michel en Rutte spreken Algemene vergadering toe

23 september

Raad consumentenzaken

Behandelt de oorlog in Oekraïne en de effecten van de hoge energieprijzen op consumenten.

Delen

Terug naar boven