r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Europa Vandaag: Het is stil in Brussel

woensdag 21 september 2022, 8:30

Europa Vandaag brengt u dagelijks op de hoogte van de activiteiten in de Europese politiek. Geselecteerd en becommentarieerd door de redactie van Europa-Nu.nl. Raadpleeg dagelijks de rubriek om op de hoogte te blijven van Europese ontwikkelingen!

 
General view
Bron: European Commission

New York, New York!

Het is stil in Brussel. Europese politici zijn namelijk overal behalve in de Belgische hoofdstad. Een gros van de politici is in New York waar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties plaatsvindt. Zo doet Ursula von der Leyen mee aan een sessie over een wereldwijd fonds, die geleid wordt door niemand minder dan de Amerikaanse president Joe Biden. Verder zijn onder meer Eurocommissarissen Timmermans en Lenarčič in de Amerikaanse stad en is ook voorzitter van de Europese Raad Charles Michel aanwezig. Genoeg kansen voor Europese politici om te netwerken dus.

 

 
EU and Polish flags
Bron: European Commission

Warschau, Warschau?

Ook de PEGA-commissie van het Europees Parlement is niet in Brussel. Zij zijn namelijk in het Poolse Warschau om onderzoek te doen naar het gebruik van het spyware-programma Pegasus. Onder leiding van voorzitter Jeroen Lenaers hebben de commissieleden met verschillende mensen gesproken over hoe de Poolse regering de spyware heeft gebruikt tegen politici van de oppositie. De resultaten van deze missie zullen vandaag worden gepresenteerd in een persconferentie met een Nederlands tintje: de pers wordt namelijk te woord gestaan door voorzitter Lenaers en rapporteur Sophie in 't Veld.


En verder...

In Nederland zijn alle ogen gericht op de Algemene Politieke Beschouwingen. Zal er tijdens het twee dagen durende debat ook aandacht zijn voor de Europese ambities van het kabinet?


Europa in een oogopslag

 

Datum & tijd

Organisatie

Agenda

20-23 september

Verenigde Naties

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties

21 september

Europees Parlement (PEGA)

Persconferentie van PEGA-commissie in Warschau

21-22 september

Regering en Tweede Kamer

Algemene Politieke Beschouwingen

Delen

Terug naar boven