r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Europa Vandaag: landbouwvergadering met kandidaat-lidstaten en G7-voorzitterstop

vrijdag 16 september 2022, 8:30

Europa Vandaag brengt u dagelijks op de hoogte van de activiteiten in de Europese politiek. Geselecteerd en becommentarieerd door de redactie van Europa-Nu.nl. Raadpleeg dagelijks de rubriek om op de hoogte te blijven van Europese ontwikkelingen!

 
Tractor op het land [© European Union, 2019]
Bron: © European Union, 2019

Landbouw: ook Oekraïne, Georgië en Moldavië schuiven aan

De landbouwministers zijn in Praag om samen overleg te plegen. Hoewel de precieze agenda van vandaag niet uitgebreid is, wordt er vermoedelijk gesproken over de plannen van het Tsjechisch voorzitterschap. Oekraïne, Georgië en Moldavië hebben ook afgevaardigden gestuurd als (potentiële) kandidaatlidstaten van de EU.

De Tsjechische plannen behelzen onder meer het bespreken van actuele voedselzekerheidskwesties en toekomstige trends en oplossingen om het aantal hongerlijdende mensen wereldwijd te helpen verminderen. Duurzaamheid, techniek en klimaat zullen hierbij een grote rol spelen.


Roberta Metsola (European Union 2022 - Source : EP / DAINA LE LARDIC)
Bron: European Union 2022 - Source : EP / DAINA LE LARDIC

G7 top in Berlijn

Roberta Metsola, de voorzitter van het Europees Parlement, is in Berlijn om de G7-voorzitterstop bij te wonen. De voorzitters van parlementen van rijke industrielanden zullen onder meer praten over de Russische agressie tegen Oekraïne en welke gevolgen dit heeft voor een nieuwe internationale veiligheidsarchitectuur.

Daarnaast vindt er een ontmoeting plaats met Hiroyuki Hosoda, de voorzitter van het Japanse Huis van Afgevaardigden, en wordt er gesproken over het versterken van de democratie door middel van 'civic education'.


En verder...

Zal volgende week dinsdag de Raad Algemene Zaken van de Europese Unie bijeenkomen in Brussel. Enkele hoogtepunten uit de agenda zijn de presentatie van prioriteiten van het Tsjechisch voorzitterschap, het bespreken van de relatie van de EU met het Verenigd Koninkrijk en een follow-up van de Conferentie over de toekomst van Europa.


Europa in een oogopslag

 

Datum

Organisatie

Agenda

16 september

Raad Landbouw & Visserij

Informele bijeenkomst

16 september

G7

Parlementsvoorzitterschap

Delen

Terug naar boven