r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Europa Vandaag: Helder is het niet

dinsdag 6 september 2022, 8:30

Europa Vandaag brengt u dagelijks op de hoogte van de activiteiten in de Europese politiek. Geselecteerd en becommentarieerd door de redactie van Europa-Nu.nl. Raadpleeg dagelijks de rubriek om op de hoogte te blijven van Europese ontwikkelingen!

 
Logo Tsjechisch voorzitterschap
Bron: Tsjechisch Voorzitterschap EU/EU2022.cz

Helder is het niet

Vandaag komen de ministers van Volksgezondheid bijeen in Praag voor een informele bijeenkomst. Wie gaat er vanuit Nederland? De drie verantwoordelijken uit de regering, minister Ernst Kuiper, minister Conny Helder en staatsecretaris Maarten van Ooijen zijn verhinderd, dus Nederland wordt gerepresenteerd door een delegatie van ambtenaren van het ministerie.


 
EU-Georgia Association and Stabilisation Council
Bron: The Council of the European Union

Associatie, maar niet te veel

Onder leiding van Josep Borrell vindt vandaag de 7e zitting van de Associatieraad EU-Georgië plaats, in het licht van het verzoek van Georgië om toe te treden tot de EU. Een centrale rol is weggelegd voor de politieke dialoog en hervormingen, economische en sectorale samenwerking, handel en handelsgerelateerde aangelegenheden en vreedzame conflictoplossing.

Ook zal er een gedachtenwisseling plaatsvinden over het buitenlands- en veiligheidsbeleid, en met name de regionale kwesties.


En verder...

Ontmoeten Eurocommissarissen Johansson en Schmit met Lodewijk Asscher, die nu speciaal adviseur voor Oekraïne van de Europese Commissie is.

 

Europa in een oogopslag

 

Datum & tijd

Organisatie

Agenda

6-7 september

Tsjechisch voorzitterschap

Informele bijeenkomst ministers van Volksgezondheid

6 september

Associatieraad EU-Georgië

Bespreken betrekkingen tussen EU en Georgië in het licht van verzoek van Georgië voor toetreding tot de EU.

Delen

Terug naar boven