r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Debat: Vooruitblik Staat van de Unie, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 1 september 2022 15:00 - 16:15
plaats Den Haag
locatie Riviervismarkt 5, Den Haag Toon locatie
aanwezigen L.G. (Louise) van Schaik, B. (Bart) Groothuis e.a.
organisatie Instituut Clingendael

Dit debat wordt georganiseerd in samenwerking met Europees Parlement in Nederland en de Europese Commissie in Nederland.

Lukt het Europa zich te wapenen tegen de toenemende Russische agressie? Het is een vraag die decennialang als niet relevant werd bestempeld, maar met de Russische invasie in Oekraïne weer bovenaan de EU-agenda prijkt. Naar verwachting zal het dan ook een prominente plek innemen in de Staat van de Unie-toespraak van Ursula von der Leyen.

In dit debat blikken we vooruit op die toespraak, en bespreken we de enorme stappen die gezet zijn op het terrein van Europese defensiesamenwerking. Dat doen we samen met vier gasten, op 1 september van 15:00 - 16:15u in het Nutshuis (Riviervismarkt 5 in Den Haag):

  • Joanneke Balfoort, Directeur Veiligheid en Defensie, Europese Dienst voor Extern Optreden (EDEO)
  • Arnout Brouwers, Journalist, de Volkskrant
  • Bart Groothuis, VVD-Europarlementariër
  • Dick Zandee, Hoofd Security Unit, Instituut Clingendael

Het debat zal worden voorgezeten door Louise van Schaik, Hoofd EU & Global Affairs bij Instituut Clingendael, en Adája Stoetman, Research Fellow bij Instituut Clingendael.

We sluiten de bijeenkomst af met een borrel.

Meld je hier aan.

We hebben een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Heb je je aangemeld, maar kun je helaas toch niet komen? Dan ben je verplicht een e-mail met annulering te sturen naar [email protected] Zo kunnen we een nieuwe gast verwelkomen.


Delen

Inhoud

1.

Instituut Clingendael

Het Nederlands Instituut voor Internationale Betrekkingen ‘Clingendael’ is een kennisplatform met als doel kennis en inzicht over internationale betrekkingen te bevorderen en het publiek debat over internationale onderwerpen te stimuleren.

Instituut Clingendael is een denktank en een opleidingsinstituut voor diplomaten. Het Instituut identificeert en analyseert opkomende politieke en sociale ontwikkelingen voor een breed spectrum van doelgroepen door middel van onderzoek, opleidingen en via de platformfunctie. Clingendael adviseert daarnaast overheid, parlement, sociale organisaties en de private sector. Het Instituut verzorgt tevens het maandelijkse online Clingendael Magazine Internationale Spectator.

2.

Meer over...

Delen

Terug naar boven