r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Van Mierlo Stichting en Progressief Café: Het sociale Europa, Amsterdam

Amsterdam
© PDC
datum 27 juni 2022 20:00
plaats Amsterdam
organisatie Democraten 66 (D66)

De Russische aanval in Oekraïne maakt EU-lidstaten bewust van het feit dat zij als politieke gemeenschap tot elkaar veroordeeld zijn, en als blok moeten opereren. Niet alleen in woorden, maar ook in daden. Door de gasreserve met elkaar te delen bijvoorbeeld. Of door klimaatrechtvaardigheid te bevorderen in de energietransitie. Kortom, de EU smacht naar een nieuwe sociale agenda om grote crises van onze tijd het hoofd te bieden. In dit interactieve programma (progressief café) gaat u samen met experts nadenken over de rol die Nederlandse beleidsmakers, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven kunnen spelen om een nieuwe Europese sociale agenda te bevorderen.

Met oa. Afke Groen, directeur van de Mr. Hans van Mierlo Stichting.

Lees verder


Inhoud

1.

Democraten 66 (D66)

Democraten 66 (D66) is een hervormingsgezinde sociaal-liberale partij. De huidige politiek leider is Sigrid Kaag. De partij werd opgericht op 14 oktober 1966 door 44 'homines novi', waarvan er 25 eerder bij andere politieke partijen actief waren geweest. Belangrijkste initiatiefnemer en voorman (tot 1998) was de oud-journalist Hans van Mierlo.

D66 haalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021 24 zetels. De partij heeft zeven zetels in de Eerste Kamer. Er zitten twee Nederlandse leden namens D66 in het Europees Parlement.

2.

Meer over...

Terug naar boven