r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

A Future, Made in Europe - vrede & veiligheid, duurzaamheid en gendergelijkheid in Europa, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 19 mei 2022 14:00 - 18:00
plaats Den Haag
locatie Paard Toon locatie
aanwezigen L.I. (Lara) Wolters e.a.
organisatie WerkenbijdeEU.nl

De Russische invasie in Oekraïne heeft de gehele wereldorde op scherp gezet. De afgelopen jaren werd de Europese Unie al geteisterd door de klimaatcrisis, het uittreden van de Britten en de coronapandemie. Welke koers moet de EU varen en hoe moet zij met de grote uitdagingen van de 21e eeuw omgaan?

Donderdagmiddag 19 mei organiseren het Liaisonbureau van het Europees Parlement, de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland en WerkenbijdeEU (onderdeel van de Rijksoverheid) daarom A Future, Made in Europe in het Paard in Den Haag, om samen met jou richting te geven aan de EU. Hoe moet een mogelijke Europese defensie eruit zien? Hoe werken we nog sneller naar een klimaatneutrale EU? En hoe zorgen we ervoor dat gendergelijkheid nu echt gewaarborgd wordt in heel Europa?

Tijdens A Future, Made in Europe kun je in gesprek gaan met toonaangevende Europarlementariërs, Europese topambtenaren, internationale experts en activisten. En je kan genieten van muziek en humor van theatermakers de Kiesmannen. Je wordt geïnspireerd door keynote presentaties, panels, workshops en speeddates en ontdekt verschillende mogelijkheden om bij Europese instellingen te gaan werken.

Je kunt o.a.: Bob Deen, Pjotr Sauer, Sander Luijten, Tony Agotha, Els Sweeney-Bindels, Sevim Aktas, Lara Wolters, Joanneke Balfoort en trainees bij de EU verwachten. Scroll naar beneden voor meer informatie.

Er is een beperkt aantal plekken, dus schrijf je snel in om zeker te zijn van toegang!


Delen

Inhoud

1.

WerkenbijdeEU.nl

Deze dienst van de overheid heeft als doel het aantal Nederlanders in functies bij de Europese Unie zo groot mogelijk te krijgen en te houden. WerkenbijdeEU.nl is onderdeel van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. WerkenbijdeEU.nl is in april 2010 voortgekomen uit het Bureau Internationale Ambtenaren (BIA).

De Nederlandse overheid wil vooral meer Nederlanders in hoge posities in de EU benoemd krijgen. Eén vereiste daarvoor is een zo hoog mogelijke instroom van Nederlanders bij de Europese instellingen. Om dat te bereiken geeft werkenbijdeEU.nl voorlichting over de mogelijkheden van het werken bij een Europese instellingen. Ook ondersteunt werkenindeEU.nl kandidaten bij de toelatingsexamens (het zgn. concours) voor het krijgen van een baan bij een Europese instelling en onderhoudt de contacten met Nederlanders die reeds werken bij een Europese instelling. Verder geeft werkenbijdeEU.nl voorlichting over en ondersteuning bij het zoeken naar stages en traineeships bij de Europese instellingen.

2.

Meer over...

Delen

Terug naar boven