r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Europa Vandaag: sluit Agnes Jongerius een akkoord voor Europees minimumloon?

dinsdag 26 april 2022, 8:30

Europa Vandaag brengt u dagelijks op de hoogte van de activiteiten in de Europese politiek. Geselecteerd en becommentarieerd door de redactie van Europa-Nu.nl. Raadpleeg dagelijks de rubriek om op de hoogte te blijven van Europese ontwikkelingen!

 
Press conference - The directive on adequate minimum wages in the European Union
Bron: © European Union, 2018

Sluit Jongerius een akkoord over Europees minimumloon?

Europarlementariër Agnes Jongerius wacht een belangrijke dag vandaag. Als rapporteur onderhandelt zij namens het Europees Parlement in een triloog over de richtlijn voor een Europees minimumloon met afgevaardigden van de Europese Commissie en de Raad van Ministers. Doel is het smeden van een informeel akkoord over de richtlijn tussen het Parlement en de lidstaten.

De richtlijn moet ervoor zorgen dat in welk land je binnen de Europese Unie ook werkt, je altijd een toereikend minimumloon moet verdienen. Aanleiding daarvoor zijn de grote verschillen in lonen tussen de lidstaten. Onlangs sprak Jongerius op een persconferentie de hoop uit dat er spoedig een akkoord zou komen. Al is spoedig een rekbaar begrip in Brussel.


 
Containerschip
Bron: Europees Parlement

Eurocommissaris Economie bezoekt Rutte en Rotterdamse haven

De Tweede Kamer is met meireces, maar dat betekent niet dat alle bewindspersonen vakantie hebben. Zo spreken premier Rutte, minister Kaag en de staatssecretarissen Van Rij en De Vries vandaag met de Italiaanse Eurocommissaris voor Economie Paolo Gentiloni.

Rutte en Gentiloni spreken in Den Haag over de huidige stand van zaken op financieel-economisch gebied binnen de Europese Unie. Ook zal niet voorbijgegaan worden aan de economische impact van de Russische inval in Oekraïne. Naast Den Haag bezoekt de Eurocommissaris ook Rotterdam, waar onder meer een bezoek aan de douane in de Rotterdamse haven op de agenda staat.

 

En verder...

wordt voormalig lid van de Europese Rekenkamer Alex Brenninkmeijer donderdag herdacht in Luxemburg.

 

Europa in een oogopslag

 

Datum & tijd

Organisatie

Agenda

26 april

Europese Commissie

Bezoek Eurocommissaris voor Economie Paolo Gentiloni aan Nederland

26 april

Europees Parlement, Europese Commissie en Raad van de Europese Unie

Triloog over richtlijn toereikende minimumlonen in de Europese Unie

28 april

Europese Rekenkamer

Herdenkingsdienst voormalig lid van de Europese Rekenkamer Alex Brenninkmeijer

Delen

Terug naar boven