r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Europa Vandaag: de impact van de oorlog in Oekraïne op vrouwen

maandag 25 april 2022, 8:30

Europa Vandaag brengt u dagelijks op de hoogte van de activiteiten in de Europese politiek. Geselecteerd en becommentarieerd door de redactie van Europa-Nu.nl. Raadpleeg dagelijks de rubriek om op de hoogte te blijven van Europese ontwikkelingen!

 
President Michel visits Ukraine
Bron: The Council of the European Union

Impact van de oorlog in Oekraïne op vrouwen

De EP-Commissie Rechten van de vrouw en gendergelijkheid (FEMM) stemt vandaag over een resolutie over de impact van de Russische agressie tegen vrouwen in Oekraïne. Er zijn steeds meer berichten dat vrouwen het slachtoffer worden van verkrachting. Tegelijkertijd kwamen er meer dan 4 miljoen vluchtelingen uit Oekraïne naar de EU, waarvan 90 procent vrouwen en kinderen. Er zijn veel onofficiële meldingen van de vergrote risico's voor vluchtelingen van mensenhandel en seksuele uitbuiting en het gevaar voor vrouwen om slachtoffer te worden van verkrachting als oorlogswapen. Europa maakt zich daar grote zorgen over.

 
Binnenkant van een kantoorgebouw met daarin mensen die rondlopen en pauze houden

Nieuwe regels tegen verstoring interne markt

De EP-Commissie Internationale Handel (INTA) komt vandaag bijeen en stemt over een verordening om buitenlandse subsidies die de interne markt verstoren tegen te gaan. Dit zou de Europese Commissie het mandaat geven te onderzoeken of bedrijven subsidies van niet-EU-landen ontvangen en om, indien nodig, tegenmaatregelen te nemen.

Ook spreekt de commissie over de toekomst van de handelsbetrekkingen tussen de EU en Afrika. Hierbij gaat het onder andere over de noodzaak van duurzame en inclusieve economische ontwikkeling in Afrika, hoogwaardige investeringen en inspanningen om de Covid-19-pandemie te overwinnen.


Europa in een oogopslag

 

Datum & tijd

Organisatie

Agenda

25 april

 

EP-Commissie Internationale Handel

Het tegengaan van buitenlandse subsidies die de interne markt verstoren en de toekomst van de handelsbetrekkingen tussen de EU en Afrika.

25 april

EP-Commissie Rechten van de vrouw en gendergelijkheid

De impact van de Russische agressie tegen vrouwen in Oekraïne.

Delen

Terug naar boven