r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek uitroepteken

Europa Vandaag: wat vindt het Europees Parlement van de rechtsstaat?

donderdag 21 april 2022, 8:30

Europa Vandaag brengt u dagelijks op de hoogte van de activiteiten in de Europese politiek. Geselecteerd en becommentarieerd door de redactie van Europa-Nu.nl. Raadpleeg dagelijks de rubriek om op de hoogte te blijven van Europese ontwikkelingen!

 
Vrouwe Justitia

Wat vindt het EP van de rechtsstaat in 2021?

De commissie-LIBE van het Europees Parlement stemt over het rechtsstaatrapport dat de Europese Commissie in juli 2021 heeft uitgebracht.

Sinds 2020 brengt de Commissie een jaarlijks verslag uit waarin het rapporteert over de kwaliteit van de rechtsstaat in alle lidstaten met het doel om achteruitgang wat betreft dit onderwerp te voorkomen.

Zo zijn landen als Polen en Hongarije al jarenlang verwikkeld in een openlijke ruzie met de Europese Commissie over rechtsstatelijke kwesties. Daarnaast heeft de Commissie ook haar zorgen uitgesproken over de toestand van de rechtsstaat in Malta, Roemenië, Slowakije en Bulgarije.


 
Frans Timmermans
Bron: European Commission

Frans Timmermans in Turkije

Frans Timmermans rondt vandaag zijn bezoek aan Turkije af. Timmermans nam als Eurocommissaris voor de Green Deal deel aan de EU-Turkije Klimaatdialoog. De EU en Turkije discussieerden de laatste dagen over manieren waarop ze hun samenwerking konden versterken om klimaatverandering tegen te gaan.


En verder...

De EP-commissie Regionale ontwikkeling (REGI) stemt over het 8e cohesieverslag, over de regionale welvaartsverschillen en het Europese beleid om deze verschillen te verkleinen.


Europa in een oogopslag

 

Datum & tijd

Organisatie

Agenda

21 april, 9:00-15:45

EP-commissie LIBE

Stemming over rechtsstaatrapport 2021

21 april

Eurocommissaris Timmermans

Deelname aan de EU-Turkije klimaatdialoog

21 april, 9:00-17:30

EP-commissie REGI

Stemming over 8e cohesieverslag

Terug naar boven