r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Grote EU-donorconferentie voor Oekraïense vluchtelingen in Warschau

zaterdag 9 april 2022, 8:30
welcome vluchtingen
Bron: flickr/Takver

WARSCHAU (ANP) - In de Poolse hoofdstad Warschau is zaterdagmiddag een grote donorconferentie voor vluchtelingen uit Oekraïne. Het is het hoogtepunt van de inzamelingscampagne Stand up for Ukraine. Vele tientallen artiesten en beroemdheden hebben zich hierbij aangesloten. Het is georganiseerd door de Europese Commissie en Canada, in samenwerking met non-gouvernementele organisatie Global Citizen.

De conferentie wordt geleid door voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie en de Poolse president Andrzej Duda. De Canadese premier Justin Trudeau doet vanuit eigen land via een videoverbinding mee. Polen werd gekozen als locatie omdat het land het leeuwendeel van de miljoenen Oekraïners opvangt die de oorlog in hun land ontvluchten. De organisatoren hopen op miljarden euro's van landen en organisaties.

Sinds de Russische aanval op Oekraïne 24 februari begon, zijn meer dan 11 miljoen van de ruim 41 miljoen inwoners op drift geraakt. Meer dan 4,3 miljoen zijn de grens over gevlucht en meer dan 7 miljoen mensen zijn in eigen land ontheemd. Van de vluchtelingen staken de meesten, 2,5 miljoen mensen, de Poolse grens over.

Delen

Terug naar boven