r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Europa Vandaag: president Biden bezoekt EU-top

donderdag 24 maart 2022, 8:10

Europa Vandaag brengt u dagelijks op de hoogte van de activiteiten in de Europese politiek. Geselecteerd en becommentarieerd door de redactie van Europa-Nu.nl. Raadpleeg dagelijks de rubriek om op de hoogte te blijven van Europese ontwikkelingen!

 
Vlag EU Oekraïne
Bron: Smooth_O

Top na top na top over Oekraïne

Vandaag is de eerste dag van de bijeenkomst van de Europese Raad. Nog geen twee weken nadat er in Versailles werd gesproken door de regeringsleiders over de Russische invasie komen de staatshoofden nu samen in Brussel om over hetzelfde onderwerp te spreken.

Er is wel één belangrijk iemand die er de vorige keer niet bij was: de Amerikaanse president Joe Biden voegt zich bij het gezelschap om te spreken over steun aan Oekraïne en ook over het intensiveren van de trans-Atlantische samenwerking.

Veel deelnemers spreken elkaar overigens niet alleen maar bij de EU-top. Ook de NAVO heeft vandaag een top ingelast. Wat staat daar op de agenda? Je kan het vast wel raden...


 
Vergaderzaal Europees Parlement in Brussel Source: European Parliament
Bron: Source: European Parliament

Dag twee van het EP in Brussel

Het is druk vandaag in Brussel, want ook de Europarlementariërs zijn in de Belgische hoofdstad. Het is de tweede vergaderdag van het Europees Parlement en er wordt gesproken over gezamenlijke Europese actie voor meer betaalbare, veilige en duurzame energie. Een zeer actueel onderwerp, gezien de torenhoge energieprijzen en het Europese voornemen om de afhankelijkheid van Russische fossiele brandstoffen te verminderen.

Daarnaast staat er een lijst met zaken waarover gestemd mag worden op de planning. De lijst gaat van een geautomatiseerd systeem voor communicatie in grensoverschrijdende strafrechtprocedures, tot aan het vergaderrooster van het Parlement zelf.

 

En verder...

De Tweede Kamercommissie Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking debatteert over de humanitaire situatie in Oekraïne.


Europa in een oogopslag

 

Datum & tijd

Organisatie

Agenda

24 en 25 maart

Europese Raad

Bijeenkomst Europese Raad

24 maart, 9:00-13:30

Europees Parlement

Plenaire vergadering

24 maart, 18:30-21:30

Tweede Kamer

Commissiedebat over de humanitaire situatie in Oekraïne

Delen

Terug naar boven