r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Mattarella bereid tot tweede termijn als president Italië

zaterdag 29 januari 2022, 16:50

ROME (ANP/RTR) - De Italiaanse president Sergio Mattarella is bereid een tweede termijn te aanvaarden na een klemmend beroep op hem van de regeringspartijen. Het lukte het Italiaanse parlement en de regionale vertegenwoordigers afgelopen dagen niet om het eens te worden over een andere kandidaat.

"President Sergio Mattarella's bereidheid een tweede termijn te aanvaarden, zoals verzocht door een overweldigende meerderheid van de politieke partijen, toont zijn grote verantwoordelijkheid en verbondenheid met het land en zijn instituties", zei de minister voor regionale zaken Mariastella Gelmini. Aanvankelijk wilde de 80-jarige Mattarella ermee stoppen.

Het Italiaanse parlement en de regionale vertegenwoordigers houden zaterdagmiddag een achtste stemronde. Daarin moet de herverkiezing van Mattarella bekrachtigd worden. Vele prominente politici hebben hun steun aan de zittende president al uitgesproken, onder wie de huidige minister-president Mario Draghi en de voormalig premier Silvio Berlusconi.

Delen

Terug naar boven