r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

De Digitale Strijd, Den Haag

Nieuwspoort
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 1 februari 2022 19:30 - 21:00
plaats Den Haag
locatie Lange Poten 10 2511 CL Toon locatie
organisatie Internationaal perscentrum Nieuwspoort

Haroon Sheikh over de nieuwe digitale koude oorlog

De grootste geopolitieke strijd van nu vindt niet plaats op het slagveld, maar in de digitale wereld. In een nieuwe Koude Oorlog strijden Amerika en China om digitale dominantie. Tegenover de techreuzen Google, Apple en Facebook/Meta staan giganten Huawei en Alibaba. Hoe blijft Europa overeind tussen al het technologische geweld van de twee supermachten?

In het college De Digitale Strijd legt Haroon Sheikh uit hoe deze nieuwe geopolitieke en economische competitie ons allemaal gaat raken. Kunnen we nog wel aanhaken? En durven we ons straks alleen te vertrouwen op Europese chips, software en 5G-netwerken?

Haroon laat zien hoe deze strijd niet alleen de economie, maar onze hele samenleving radicaal verandert. Want de grenzeloze online wereld is ideaal voor spionage, criminaliteit en grootschalige manipulatie. Hoe wapenen we ons tegen staten die het vrije Westen willen ontregelen? In de Digitale Strijd duiken we in de nieuwe reële gevaren van ons technologische tijdperk.

  • - 
    Haroon Sheikh, hoogleraar Strategic Governance of Global Technologies aan de VU en verbonden aan de WRR.
  • - 
    Haroon wordt geïnterviewd door Thomas van Zijl, presentator bij Haagsch College en BNR Nieuwsradio.

Gratis livestream op 1 februari 2022, vooraf aanmelden via deze link.


Inhoud

1.

Internationaal perscentrum Nieuwspoort

Internationaal perscentrum Nieuwspoort vormt een ontmoetingsplek voor parlementaire pers, politici, voorlichters en lobbyisten en is een begrip in politiek Den Haag. Bij Nieuwspoort staat het vrije woord hoog in het vaandel. Nieuwspoort is dan ook bij uitstek een debatcentrum waar politici, journalisten, overheid en belangenbehartigers de degens kruisen. Nieuwspoort is gevestigd bij de Tweede Kamer in Den Haag.

2.

Meer over...

Terug naar boven