r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Onderhandelaars VVD, D66, CDA en ChristenUnie sluiten coalitieakkoord

dinsdag 14 december 2021, 9:38

DEN HAAG (PDC) - De onderhandelaars van de VVD, D66, CDA en de ChristenUnie hebben negen maanden na de verkiezingen een coalitieakkoord gesloten. Maandagavond maakte de woordvoerder van de informateurs Johan Remkes en Wouter Koolmees bekend dat de partijen overeenstemming hebben bereikt.

De fractievoorzitters wilden inhoudelijk nog niet veel over het akkoord kwijt, omdat zij de plannen vandaag eerst aan hun fracties voor moeten leggen. Wanneer de partijen ook instemmen, zullen de informateurs morgen hun eindverslag en het gesloten akkoord aanbieden aan Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp. De verwachting is dat het coalitieakkoord daarna gepresenteerd zal worden.

Daarmee is er nog geen einde gekomen aan de langste kabinetsformatie uit de geschiedenis van de Nederlandse politiek. Donderdag debatteert de Tweede Kamer over de gepresenteerde plannen. Ook moet er een formateur aangesteld worden, die de ploeg met ministers en staatssecretarissen gaat samenstellen. Mark Rutte wordt aangesteld als formateur.

Bron: Bureau Woordvoering Kabinetsformatie, NOS

Delen

Terug naar boven