r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

EP klaar om onderhandelingen te starten over EU-minimumloon

vrijdag 26 november 2021, 10:49
Ms Agnes JONGERIUS, Member of the European Parliament.
Bron: The Council of the European Union

DEN HAAG (PDC) - Het Europees Parlement heeft donderdag ingestemd met een voorstel van de commissie Werkgelegenheid en Sociale Zaken waarmee de onderhandelingen met de Raad van Ministers kunnen worden gestart over een Europees minimumloon.

Afgelopen maandag kwam de commissie Werkgelegenheid en Sociale Zaken al met het besluit om de onderhandelingen over het minimumloon te starten, maar door meerdere bezwaren tegen het besluit, moest er een alsnog stemming over het mandaat aan te pas komen.

Deze richtlijn heeft als doel om minimumvereisten vast te stellen om een ​​inkomen te garanderen dat een 'redelijke levensstandaard' mogelijk maakt. Dit kan via een wettelijk minimumloon of door werknemers via collectieve onderhandelingen over hun loon met hun werkgevers te laten onderhandelen.

Het voorstel van de EP-commissie kwam onder meer namens PvdA-Europarlementariër Agnes Jongerius. Onderhandelingen met de Raad over het minimumloon kunnen beginnen zodra de Raad zijn eigen standpunt hierover heeft goedgekeurd.

Bron: Europees Parlement

Delen

Terug naar boven