r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Europese Commissie: geef elke volwassene boosterprik

woensdag 24 november 2021, 14:46
Een man met injectiespuit en flesje met vaccin
Bron: European Union, 2021 / Piero Cruciatti

BRUSSEL (ANP) - Alle volwassenen in de Europese Unie moeten een boosterprik kunnen halen, vindt de Europese Commissie. Mensen die extra kwetsbaar of boven de veertig zijn zouden voorrang moeten krijgen, maar uiteindelijk moet iedereen aan de beurt komen, zegt voorzitter Ursula von der Leyen.

De commissievoorzitter reageerde op het nieuwste advies van het ECDC, het Europese RIVM. Dat is "helder", twittert Von der Leyen. "We moeten de vaccinatie opvoeren om de pandemie te bedwingen." Ze wil "mensen overtuigen" om zich alsnog te laten inenten. Tegelijkertijd roept ze op onderling afstand te blijven bewaren en mondkapjes te blijven dragen.

Het ECDC riep de aangesloten landen, waaronder Nederland, woensdag op om zo snel mogelijk te zorgen dat alle mensen van veertig jaar en ouder een boosterprik kunnen krijgen. Nu is zo'n oppepper voor de afweer in veel landen nog voorbehouden aan ouderen en kwetsbaren. Ook zouden landen weer snel coronamaatregelen moeten invoeren om de nieuwe golf van besmettingen te beteugelen, raadt de Europese gezondheidsdienst aan.

Delen

Terug naar boven