r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Prijs van de Europese Burger 2020 & 2021: prijsuitreiking

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP), gepubliceerd op woensdag 10 november 2021.

De winnaars van de Prijs van de Europese Burger 2020 en 2021 ontvingen hun prijs tijdens een ceremonie in het Europees Parlement in Brussel op 9 november.

De Prijs van de Europese Burger, die sinds 2008 uitgereikt wordt door het Parlement, zet initiatieven in de kijker die solidariteit, Europese samenwerking en gemeenschappelijke waarden stimuleren.

“Onze winnaars zijn misschien geen bekendheden of mensen met miljoenen volgers op sociale media”, zei Dita Charanzová, Europarlementslid en Kanselier van de Europese Burgerprijs. "Maar elke winnaar is een bewijs dat échte helden ook gewone mensen kunnen zijn die voldoende passie hebben om buitengewone dingen te doen,” zei ze.

Wie kan meedoen?

Iedereen kan een persoon of organisatie nomineren: mensen uit de 27 EU-landen alsook leden van het Europees Parlement. De prijs gaat naar projecten die een nauwere integratie bevorderen tussen EU-burgers, en grensoverschrijdende samenwerking en de Europese geest en waarden stimuleren.

De winnaars

Dit jaar was de prijsuitreiking buitengewoon omdat zowel de winnaars van 2020 als 2021 aanwezig waren. Ontdek meer over hen:

Productinformatie

REF.: 20211104STO16611


Terug naar boven