r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Informele videoconferentie ministers van Economische Zaken en Financiën, 28 oktober 2021 - Voornaamste resultaten

Met dank overgenomen van Raad van de Europese Unie (Raad), gepubliceerd op donderdag 28 oktober 2021, 12:00.

Voornaamste resultaten

De ministers maakten de balans op van de implementatie van het EU-herstelfonds. Ze debatteerden over de uitvoeringsbesluiten van de Raad voor de goedkeuring van de nationale herstel- en veerkracht­plannen van Estland, Finland en Roemenië en waren tevreden over de positieve beoordeling van de 3 plannen door de Commissie. De plannen worden uiterlijk 29 oktober via schriftelijke procedure goedgekeurd, zodat de 3 landen hun gevraagde voorfinanciering van 13% kunnen ontvangen.

Andrej Šircelj, minister van Financiën van Slovenië

We blijven voortwerken aan het Europees herstel. We boeken vooruitgang met de goedkeuring van de herstelplannen. Met de geplande investeringen en hervormingen kunnen we in de EU veerkrachtiger worden als economie en samenleving. De succesvolle uitvoering ervan is nu de sleutel tot een krachtig en duurzaam herstel.

Andrej Šircelj, minister van Financiën van Slovenië

Zodra de plannen van Estland, Finland en Roemenië deze week formeel worden goedgekeurd, zullen 22 lidstaten groen licht hebben voor hun herstelplannen. Deze plannen bevatten de maatregelen die nationaal zullen worden genomen om het economisch herstel te bevorderen met behulp van de nooit eerder geziene EU-steun van € 672,5 miljard (prijzen van 2018). Voor een duurzaam Europees herstel wordt sterk de nadruk gelegd op groene en digitale doelstellingen, die respectievelijk ten minste 37% en 20% van de uitgaven uitmaken.

Herstelplan voor Europa (achtergrond­informatie)

Informatie over de zitting

Zitting nr. VC-ECOFIN-281021

Videoconferentie

28 oktober 2021

Vooraf (documenten)

Achtergrondnota Dit document is momenteel alleen beschikbaar in de volgende talen:

EN

Na afloop (documenten)

Deelnemerslijst Dit document is momenteel alleen beschikbaar in de volgende talen:

EN


Terug naar boven