r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Op de agenda: week van de gendergelijkheid, cyberveiligheid, georganiseerde misdaad

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP), gepubliceerd op maandag 25 oktober 2021.

Link naar de video: Week van de gendergelijkheid

(Duur van de video:00:57)

Het is week van de gendergelijkheid in het Europees Parlement. Verder staan ook cyberveiligheid, het misbruik van EU-financiering en de digitale sector op de agenda.

Europese week van de gendergelijkheid

Het Parlement organiseert van 25 tot 18 oktober de tweede Europese week van de gendergelijkheid. Gedurende deze week houden heel wat commissies discussies en openbare hoorzittingen om gendergelijkheid aan te kaarten. Bekijk ze live via het multimedia centrum.

Cyberveiligheid

Europarlementsleden van de commissie industrie zullen op donderdag over nieuwe regels stemmen om EU-cyberveiligheid te versterken, met onder andere een strengere handhaving en geharmoniseerde sancties in heel Europa. De commissie interne markt zal op woensdag digitale diensten en digitale marktregels evalueren.

Europees sociaal zekerheidsnummer

Dinsdag zal de commissie werkgelegenheid stemmen over de introductie van een Europees sociaal zekerheidsnummer. Dit initiatief wil een eerlijke arbeidsmobiliteit ondersteunen, terwijl het sociale zekerheid meer zichtbaar en (digitaal) toegankelijk maakt.

Misbruik van financiering

Ook op dinsdag zal de begrotingscommissie over een rapport stemmen over de impact van georganiseerde misdaad op eigen middelen in de EU en over het misbruik van EU-financiering.

VN-klimaatconferentie

Een delegatie van het Europees Parlement zal de COP26 VN-klimaatconferentie vanaf 31 oktober bijwonen. Vóór de conferentie riepen EP-leden op tot ambitieuzere globale emissiereducties.

Productinformatie

REF.: 20211021STO15507


Terug naar boven