r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Inauguratie nieuwe leden Akademie van Kunsten 2021, Amsterdam

datum 26 augustus 2021 16:00 - 17:30
plaats Amsterdam
locatie KNAW, Kloveniersburgwal 29, 1011JV Toon locatie
organisatie Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Op donderdag 26 augustus 2021 installeert de Akademie van Kunsten haar zes nieuwe leden tijdens een feestelijke bijeenkomst met als thema 'De waarde van de vrijheid van de kunsten'. De moderator is componist, dichter en onderzoeker Micha Hamel. Het Calefax Reed Quintet van Raaf Hekkema verzorgt de muziek.

Nieuwe leden Akademie van Kunsten

De nieuwe leden van 2021 zijn:

  • Lotte de Beer - regisseur
  • Patricia Kaersenhout - beeldend kunstenares
  • Moniek Merkx - regisseur, schrijver en dramaturg
  • Jolanda Spoel - actrice, regisseur, artistiek leider
  • Michael Tedja - schrijver, dichter, schilder en curator
  • Merlijn Twaalfhoven - componist

De waarde van de vrijheid van de kunsten

Voor de Akademie van Kunsten staat de waarde van de vrijheid van de kunsten centraal. Kunst draagt bij aan ons vermogen om andere voorstellingen van de wereld te maken. Ze geeft in woord, beeld en daad gestalte aan de waarden die ten grondslag liggen aan een open en kritische samenleving. Iedere maker doet dat op zijn/haar/hun eigen wijze.

In zes 'Odes' aan en korte interviews met de nieuwe leden leren we tijdens de inauguratie hoe ieder nieuw lid de vrije kunsten vormgeeft in zijn/haar werk. U bent van harte welkom, daarbij aanwezig te zijn.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie over de nieuwe leden, het programma en aanmelden vindt u op de website van de Akademie van Kunsten.


Delen

Inhoud

1.

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Deze wetenschappelijke vereniging zet zich in voor de bevordering van de wetenschapsbeoefening in Nederland. Hierbij heeft de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) verschillende taken. Zo houdt de KNAW zich bezig met advisering op het gebied van de wetenschapsbeoefening en met de beoordeling van de kwaliteit van wetenschappelijk onderzoek (peer review). Ook biedt het een forum voor de wetenschappelijke wereld en voor de bevordering van internationale wetenschappelijke samenwerking. Daarnaast is de KNAW een koepelorganisatie voor een groot aantal onderzoeksinstituten.

De KNAW richt zich op alle wetenschapsgebieden, die allen ondergebracht zijn bij een van de twee afdelingen die de KNAW kent: letterkunde en natuurkunde. Ieder jaar worden nieuwe wetenschappers voor het leven als lid benoemd op grond van hun wetenschappelijke prestaties. De KNAW kent maximaal 220 gewone leden onder de vijfenzestig jaar, na die leeftijd wordt iemand rustend lid (met behoud van de rechten die een lid geniet). Het hoogste orgaan is de Algemene Leden Vergadering waarin de leden van de vereniging plaats nemen.

2.

Meer over...

Delen

Terug naar boven