r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Belgische premier en voorzitter EU-commissie naar getroffen regio

zaterdag 17 juli 2021, 8:06
Alexander de Croo
Bron: Flickr / Ministerie van Buitenlandse Zaken

BRUSSEL (ANP) - De Belgische premier Alexander De Croo bezoekt zaterdag meerdere gebieden die zijn getroffen door hoog water. Hij gaat met voorzitter Ursula von der Leyen van de in Brussel gevestigde Europese Commissie naar de plaatsen Rochefort en Pepinster, bericht omroep VRT.

De Belgische premier krijgt in Rochefort en Pepinster ook gezelschap van de Waalse minister-president Elio Di Rupo. Die bezoeken vinden 's ochtends en aan het begin van de middag plaats. De Croo gaat later op de dag naar Eupen en Maaseik. In die laatste plaats wordt dan ook de Vlaamse premier Jan Jambon verwacht.

De Croo gaat praten met inwoners, hulpverleners en ook de lokale autoriteiten. Die liggen soms onder vuur. In Pepinster, waar een twintigtal huizen is ingestort, kreeg de burgemeester volgens VTM Nieuws het verwijt dat hij geen verplichte evacuaties liet uitvoeren. Hij zegt zelf dat de omvang van de ramp niet te voorzien was. "We weten dat er een risico was op overstromingen, maar zoiets als nu, is nooit eerder gebeurd."

Terug naar boven