r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Export eurozone met bijna een derde omhoog in mei

vrijdag 16 juli 2021, 11:32

LUXEMBURG (ANP) - De export van goederen van de eurozone naar de rest van de wereld is in mei met bijna een derde gestegen vergeleken met een jaar geleden, toen de wereldhandel zwaar werd geraakt door de coronacrisis. Volgens het Europese statistiekbureau Eurostat steeg de export naar landen buiten de muntunie die maand met bijna 32 procent tot een bedrag van 188,2 miljard euro.

Ook de import van het eurogebied liet sterk herstel zien van de klappen een jaar terug, met een plus van ruim 35 procent tot 180,7 miljard euro. Over de eerste zes maanden van dit jaar nam de export van de negentien eurolanden naar de rest van de wereld met meer dan 13 procent toe en steeg de import met bijna 13 procent.

De handel tussen de eurolanden onderling ging op jaarbasis in mei met meer dan 45 procent omhoog naar 181,5 miljard euro. Een flink deel van de export van de eurozone gaat naar andere landen in de Europese Unie. Volgens Eurostat nam de export naar grote afzetmarkten als China en de Verenigde Staten ook weer duidelijk toe door het economisch herstel van de coronacrisis.

Terug naar boven