r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Eerste Kamervoorzitter staat stil bij vertrek van Binnenhof

woensdag 14 juli 2021, 11:15

DEN HAAG (PDC) - Eerste Kamervoorzitter Jan Anthonie Bruijn heeft dinsdag na afloop van de laatste plenaire vergadering voor het zomerreces stil gestaan bij de verhuizing van de Eerste Kamer voor de renovatie van het Binnenhof.

"Voor het eerst in de ruim 200 jaar dat de Eerste en Tweede Kamer aan het Binnenhof gehuisvest zijn, is het broodnodige onderhoud aan de gebouwen van dusdanige aard dat het werk beter gedaan kan worden in afwezigheid van de bewoners", zo sprak Bruijn. Maar de betekenis van het Binnenhof gaat nog veel langer terug, zo memoreerde de Kamervoorzitter: "Aan het Binnenhof hebben de afgelopen 700 jaar recht, bestuur en democratie hun huis gevonden."

"Het zal voor iedereen wennen zijn dat na meer dan 200 jaar de Eerste en Tweede Kamer niet meer aan het Binnenhof bijeenkomen. Maar waar beide Kamers ook gevestigd zijn, het parlementaire werk zal gewoon doorgang vinden", aldus Bruijn.

De Eerste Kamervoorzitter gaf wel aan dat de Eerste Kamer ook na het zomerreces mogelijk nog in de Ridderzaal zal vergaderen, mocht dat vanwege de coronamaatregelen nodig zijn. De gebouwen van de Eerste Kamer zullen dan overigens wel dicht zijn.

Bron: Eerste Kamer

Terug naar boven