r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Op de agenda: burgerrechten in Hongarije, Sloveens voorzitterschap & rechtsstaat

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP), gepubliceerd op vrijdag 2 juli 2021.

Link naar de video: Binnenkort tijdens de plenaire vergadering

De rechten van LHBTI's in Hongarije, de prioriteiten van het Sloveense voorzitterschap en de rechtsstaat zijn enkele onderwerpen voor tijdens de plenaire vergadering op 5 t/m 8 juli.

Rechten van LGBTIQ-mensen in Hongarije

Europarlementariërs zullen woensdag mogelijke schendingen van de rechten van LGBTIQ-mensen in Hongarije bespreken en de Commissie vragen welke actie zij van plan is te ondernemen om hun steun te verlenen.

Debat over de prioriteiten van het Sloveense voorzitterschap

Daarnaast zullen dinsdagochtend de prioriteiten van het Sloveense voorzitterschap van de Raad van de EU bespreken met premier Janez Janša. Van Slovenië wordt verwacht dat het land zich richt op het vergemakkelijken van het herstel en het veerkrachtiger maken van de EU.

De rechtsstaat

EP-leden zullen debatteren over de richtlijnen die momenteel door de Europese Commissie worden ontwikkeld over hoe de regels moeten worden toegepast waarbij betalingen uit de EU-begroting afhankelijk worden gesteld van de eerbiediging van de rechtsstaat door de EU-landen.

Resultaat van de EU-top

Europarlementariërs zullen woensdagochtend het resultaat analyseren van de Europese top van 24-25 juni met de voorzitter van de Europese Raad, Charles Michel, en de voorzitter van de Commissie, Ursula von der Leyen.

Europees Geneesmiddelenbureau

De leden van het Europees Parlement zullen hun standpunt bepalen voor gesprekken met de Raad over het versterken van de rol van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) en de uitbreiding van zijn mandaat om te helpen bij de voorbereiding op toekomstige gezondheidscrises.

‘Connecting Europe’

Het Parlement zal het programma ‘Connecting Europe’ van 30 miljard euro 2021-2027 goedkeuren. Het is bedoeld om transport-, energie- en digitale projecten te financieren en ervoor te zorgen dat belangrijke trans-Europese projecten tegen 2030 zijn voltooid.

Asiel: twee fondsen ter ondersteuning van beleid

EP-leden zullen stemmen over bijna 10 miljard euro aan financiering om EU-landen te helpen bij het beter integreren van niet-EU-onderdanen en het beheren van migratiestromen, evenals over meer dan 6 miljard euro om het beheer van de buitengrenzen te verbeteren.

Seksuele uitbuiting van kinderen online voorkomen

Europarlementariërs stemmen dinsdag over een tijdelijke verordening die het de aanbieders van e-mail-, chat- en berichtendiensten mogelijk maakt om vrijwillig seksueel misbruik van kinderen online op te sporen, te verwijderen en te melden, terwijl ze ook kunnen vertrouwen op scantechnologieën om online grooming op te sporen.

Andere onderwerpen

Andere onderwerpen op de agenda zijn onder meer:

  • De luchtvaartsector helpen herstellen van de gevolgen van de pandemie
  • EU 2030 milieuprioriteiten
  • Nieuw EU-fonds voor visserij en aquacultuur
  • Stemming over het Fonds voor de interne veiligheid

Lees meer

Productinformatie

REF.: 20210624STO06914


Terug naar boven