r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Raad Buitenlandse Zaken (Handel), 29 november 2021, Genève

Luchtfoto van Genève
datum 29 november 2021
plaats Genève, Zwitserland
organisatie Raad Buitenlandse Zaken (RBZ)

Voornaamste agendapunten

De EU‑ministers van Handel houden van 29 november tot 3 december 2021 in Genève een buitengewone zitting in de marge van de 12e ministeriële conferentie van de Wereld­handels­organisatie (WTO).

Op 26 november is besloten de conferentie uit te stellen in verband met nieuwe coronamaatregelen.

Er zullen 2 reeksen conclusies worden goedgekeurd - een aan het begin en de andere aan het einde van de ministeriële conferentie. Ook zullen de ministers een besluit van de Raad over het EU‑standpunt in de ministeriële conferentie van de WTO aannemen.

Inhoud

1.

Officiële agenda


2.

Raadsvergadering

3.

Raad Buitenlandse Zaken (RBZ)

De raadsformatie Buitenlandse Zaken (RBZ) bestaat uit de ministers van buitenlandse zaken, defensie en/of ontwikkelingssamenwerking. Deze Raad is verantwoordelijk voor het externe optreden van de Europese Unie en vergadert minstens elke maand, ook informele bijeenkomsten zijn mogelijk. Namens Nederland sluit doorgaans minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra (CDA) aan.

De bijeenkomsten van de Raad Buitenlandse Zaken worden voorgezeten door de Hoge vertegenwoordiger voor het buitenlands en veiligheidsbeleid. Deze functie wordt momenteel bekleed door de Spaanse Josep Borrell Fontelles.

4.

Meer over...

Terug naar boven