r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Plenaire vergadering van de Conferentie begint met verwachtingen voor verandering

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP), gepubliceerd op dinsdag 22 juni 2021.

De inaugurele plenaire vergadering van de Conferentie over de Toekomst van Europa vond plaats op 19 juni te midden van verwachtingen voor verandering. Ontdek meer in onze video.

Link naar de video: Plenaire vergadering van Conferentie begint met verwachtingen voor verandering

De inaugurele plenaire vergadering van de Conferentie over de Toekomst van Europa vond plaats op 19 juni te midden van verwachtingen voor verandering. Ontdek meer in onze video.

Co-voorzitter van de raad van bestuur en Europarlementariër Guy Verhofstadt (Renew Europe, België) opende de Conferentie door enkele vragen te formuleren die de Conferentie moet beantwoorden:

“Wat werkt er goed in de Unie? Wat moet er veranderen? Hoe kunnen we een Unie tot stand brengen die geschikt is voor het doel van de komende decennia? Hoe creëer je een Unie die veerkrachtiger is, sneller handelt en effectiever is? We moeten al deze vragen dringend beantwoorden, want de wereld verandert snel en wacht zeker niet af.”

Hij vergeleek de Conferentie met een estafetteloop, waarbij de burgers, die vooroplopen, hun wensen bepalen en aanbevelingen doen; zij zullen vervolgens het stokje doorgeven aan de plenaire vergadering van de Conferentie, die hun inbreng zal bespreken en voorstellen zal doen voor concrete maatregelen, die via de EU-instellingen moeten worden uitgevoerd.

Tijdens de bijeenkomst gaven vertegenwoordigers van de EU-instellingen, nationale parlementen, het maatschappelijk middenveld en de sociale partners, evenals burgers, hun mening over het doel van de Conferentie en hun verwachtingen. Bekijk de volledige plenaire sessie of geselecteerde fragmenten.

De volgende plenaire vergadering van de Conferentie staat gepland op 22-23 oktober. Daarvoor zullen Europese burgerpanels bijeenkomen om de ideeën te bespreken die naar voren zijn gebracht op het online platform van de Conferentie en om voorstellen voor de plenaire vergadering voor te bereiden.

Meer informatie

Productinformatie

REF.: 20210617STO06479


Terug naar boven