r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Op de agenda: persprijs, Klimaatwet en hulp voor regio's

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP), gepubliceerd op maandag 21 juni 2021.

Link naar de video: Op de agenda: persprijs, Klimaatwet en hulp voor regio's

Europarlementariërs zullen tijdens de plenaire vergadering op 23 en 24 juni stemmen over een nieuwe Klimaatwet en fondsen goedkeuren om achtergestelde regio’s te helpen.

Daphne Caruana Galizia persprijs

De nieuwe journalistieke prijs van het EP, genoemd naar de vermoorde Maltese onderzoeksjournalist Daphne Caruana Galizia, gaat dinsdag open voor inzendingen. De jaarlijkse persprijs wordt toegekend aan uitmuntende journalistiek die de kernprincipes en waarden van de Europese Unie promoot of verdedigt.

Plenaire vergadering

Klimaatwet

EP-leden zullen donderdag debatteren en stemmen over de nieuwe Europese Klimaatwet die de EU-doelstelling voor emissiereductie voor 2030 verhoogd tot ten minste 55 procent met klimaatneutraliteit tegen 2050.

Groenere fondsen voor regionale ontwikkeling en samenwerking.

Het Parlement zal ook 251 miljard euro goedkeuren om Europese regio's te helpen bij hun ontwikkeling. De fondsen zullen sociale rechten, klimaatactie en herstel van de pandemie ondersteunen.

Seksuele en reproductieve rechten

Het Parlement zal stemmen over een rapport waarin de lidstaten worden opgeroepen om de seksuele en reproductieve gezondheid en rechten van vrouwen te beschermen en verder te verbeteren, inclusief toegang tot veilige en legale abortus.

Supercomputing

Donderdag stemt het Parlement over een voorstel voor de ‘European High Performance Computing Joint Undertaking’, die tot doel heeft supercomputing- en data-infrastructuur van wereldklasse in de EU te bieden. Europarlementariërs willen ervoor zorgen dat het EU-burgers, onderzoeksinstellingen en -administraties bedient.

In de Commissies

Versterking van het Europees Geneesmiddelenbureau

Dinsdag stemt de Commissie volksgezondheid over de versterking van de rol van het Europees Geneesmiddelenbureau bij de voorbereiding op een crisis en bij het beheer van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen.

Lees meer

Productinformatie

REF.: 20210617STO06478


Terug naar boven