r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Informateur Hamer vrijdag om tafel met zes mogelijke coalitiepartners

vrijdag 18 juni 2021, 8:38

DEN HAAG (PDC) - Informateur Mariëtte Hamer roept op 18 juni om 16:00 de partijleiders van de zes mogelijke coalitiepartijen bijeen. De partijen die aanschuiven zijn de VVD, D66, CDA, ChristenUnie, PvdA en GroenLinks. Hamer wil kijken wie er met wie door kan en wie eventueel afvalt, in een poging de formatie te versnellen.

Op donderdag 17 juni kwamen Mark Rutte (VVD) en Sigrid Kaag (D66) bij Hamer langs om bijgepraat te worden over het proces. Later op de dag schoof Jesse Klaver (GroenLinks) samen met Rutte bij de informateur aan.

De deadline voor het verslag van de informateur verstreek op 6 juni, waarna zij aan de Kamervoorzitter uitstel vroeg. Met name de wie-met-wie vraag lijkt op dit moment lastig. Het CDA en de VVD hebben hun twijfels bij een coalitie met de PvdA en GroenLinks, terwijl D66 moeite heeft met deelname van de ChristenUnie. Ondertussen houdt deze laatste partij zelf tot nu toe de boot af, en houden de PvdA en GroenLinks vooralsnog aan elkaar vast bij de onderhandelingen.

Bron: NOS/Bureau Woordvoering Kabinetsformatie

Delen

Terug naar boven