r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Op de agenda: Inaugurele plenaire vergadering COFOE, migratie en biodiversiteit

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP), gepubliceerd op maandag 14 juni 2021.

De leden van het Europees Parlement zullen deelnemen aan de plenaire vergadering over de toekomst van Europa en zullen migratie- en ontwikkelingskwesties bespreken.

De inaugurele plenaire vergadering van de Conferentie over de toekomst van Europa vindt plaats op zaterdag 19 juni in Straatsburg. De plenaire vergadering van de Conferentie brengt vertegenwoordigers van EU-instellingen en nationale parlementen samen met burgers en zal voorstellen van burgers ontwikkelen tot aanbevelingen voor EU-actie. Alle EU-burgers kunnen deelnemen aan de Conferentie door hun ideeën te delen op het meertalige digitale platform.

Na de goedkeuring van het Europees digitaal covidcertificaat tijdens de plenaire vergadering van vorige week, zullen EP-voorzitter Sassoli, de Portugese premier António Costa en de voorzitter van de Commissie von der Leyen op maandag 14 juni de wet ondertekenen.

Maandag vindt in het Europees Parlement een conferentie op hoog niveau plaats over migratie en asiel in Europa. Leden van de Europese en nationale parlementen zullen de impact van de coronaviruspandemie op migratie en de externe dimensie van de EU-aanpak van migratie bespreken, zoals partnerschappen met derde landen, legale trajecten voor migratie en integratiebeleid. Volg het live vanaf 10.30 uur.

De Europese Ontwikkelingsdagen staan dit jaar in het teken van de Green Deal en een duurzame toekomst. Op dinsdag organiseert de Commissie ontwikkelingssamenwerking een panel over voedselzekerheid en biodiversiteit om te bespreken hoe de biodiversiteit kan worden behouden en hoe voedzaam en gevarieerd voedsel in ontwikkelingslanden kan worden vergroot op basis van lokale variëteiten en productie.

Link naar de video: Het Europees digitaal covidcertificaat: veilig vrij verkeer

In de Commissies

Op woensdag en donderdag stemt de Commissie vervoer en toerisme over haar standpunt over het initiatief voor een betere integratie van het Europese luchtruim om de vluchttijden te verkorten en de kosten en emissies te verlagen. Europarlementariërs zullen ook stemmen over het EU-beleidskader voor verkeersveiligheid 2021-2030, aanbevelingen over de volgende stappen in de richting van ‘Vision Zero’, dat het aantal doden op de weg tegen 2050 tot bijna nul wil terugbrengen.

Maandag stemt de Commissie juridische zaken over de rapportage per land, een instrument voor fiscale transparantie waarmee kan worden vastgesteld welk deel van de activiteiten van multinationale ondernemingen verband houdt met een bepaald land.

Op dezelfde dag stemt de Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid over het milieuactieprogramma tot 2030, het kader voor het milieubeleid van de EU voor de komende 10 jaar.

Lees meer

Productinformatie

REF.: 20210610STO05908


Terug naar boven