r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Biden vertrokken naar Europa met vaccinatieplan voor hele wereld

woensdag 9 juni 2021, 14:51
Joe Biden
Bron: Flickr / Gage Skidmore / CC BY-SA 2.0

WASHINGTON (ANP/DPA) - De Amerikaanse president Biden gaat op bezoek in Europa een coronavaccinatieplan voor de wereld aankondigen. Hij zei dit kort voor zijn vertrek voor een week naar het Europese continent. Het is zijn eerste buitenlandse reis als president. Zijn echtgenote Jill vliegt mee.

Aan het begin van hun trip gaan de president en de first lady naar Amerikaanse soldaten die zijn gestationeerd in het Britse Suffolk. Biden heeft verder donderdag een ontmoeting met de Britse premier Boris Johnson in de buurt van Cornwall. Daar vindt van vrijdag tot en met zondag de top van zeven vooraanstaande industriestaten (G7) plaats. Aan het einde van hun bezoek aan Groot-Brittannië worden de Amerikaanse president en first lady zondag ontvangen door koningin Elizabeth II in kasteel Windsor bij Londen.

Maandag neemt Biden deel aan de NAVO-top in Brussel, waar de volgende dag een ontmoeting met leiders van de Europese Unie op het programma staat. Een langverwachte topontmoeting van Biden met de Russische president Vladimir Poetin zal volgende week woensdag plaatsvinden in Genève. Daarna keert de Amerikaanse president terug naar Washington.

Terug naar boven