r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Gezondheidsministers G7: meer samenwerking tegen coronavirus

zaterdag 5 juni 2021, 7:49
gewijzigd
Een persoon wordt gevaccineerd

LONDEN (ANP/RTR) - De gezondheidsministers van de G7-landen hebben afgesproken dat ze meer gaan samenwerken in de strijd tegen het coronavirus. Het moet voortaan gemakkelijker worden om onderzoeksresultaten en vaccins met elkaar te delen.

De landen hebben afspraken gemaakt over het sneller en eenvoudiger delen van resultaten van klinische onderzoeken naar vaccins tegen het coronavirus en andere manieren om het virus tegen te gaan. "De extra steun van onze partners zorgt ervoor dat we gezamenlijk sterker staan tegen nieuwe pandemieën", zei de Britse minister van Gezondheid Matt Hancock.

Het Verenigd Koninkrijk, dat de G7-top heeft georganiseerd, zegt in een verklaring dat de landen het Covax-programma van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) steunen. Vaccindoses die niet meer nodig zijn in een G7-land moeten sneller naar andere landen worden gestuurd waar ze wel nodig zijn. Het Covax-programma krijgt ook meer financiële steun van de landen. Covax moet armere landen helpen aan voldoende vaccins tegen het coronavirus.

De landen hebben ook gesproken over hoe de gezondheid van de natuur en het milieu bijdragen aan het uitsluiten van gezondheidsrisico's onder mensen. Natuur en dieren gezond houden kan nieuwe gezondheidscrises voorkomen, staat in de verklaring.

Canada, Duitsland, Frankrijk, Italië, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten vormen de G7, de Europese Unie schuift ook altijd aan, maar is geen officieel lid, omdat het geen land is. Australië, India, Zuid-Korea en Zuid-Afrika schoven op uitnodiging van het Verenigd Koninkrijk ook aan vrijdag.

Terug naar boven