r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

WHO: meer coronavaccinaties in Europa dan besmettingen

donderdag 29 april 2021, 13:46
Een persoon wordt gevaccineerd

KOPENHAGEN (ANP/DPA) - Het aantal mensen in Europa dat volledig is ingeënt tegen het coronavirus, ligt inmiddels hoger dan het aantal vastgestelde besmettingen. Dat maakte de regionale topman bekend van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Directeur Hans Kluge zei donderdag dat 462 dagen geleden de eerste coronagevallen zijn vastgesteld in Europa. Sindsdien heeft volgens de WHO 5,5 procent van de bevolking het virus opgelopen, terwijl 7 procent van de Europeanen inmiddels volledig is gevaccineerd.

De WHO rekent meer dan vijftig landen tot Europa. Het gaat om EU-lidstaten als Nederland, maar ook om landen als Kazachstan en Oezbekistan in Centraal-Azië. In de regio zijn ongeveer 51 miljoen besmettingen geregistreerd, waarvan bijna 1,37 miljoen in de afgelopen week.

Kluge stelde dat in totaal ongeveer 215 miljoen vaccindoses zijn toegediend in Europa. Zo'n 16 procent van de bevolking zou tenminste één dosis hebben gehad. Van de meeste coronavaccins worden twee doses toegediend voor maximale bescherming.

Terug naar boven