r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Europadag Symposium 2021, Utrecht

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 7 mei 2021 20:00 - 21:30
plaats Utrecht
locatie Domkerk Toon locatie
organisatie Comité Europadag Utrecht

Het Comité Europadag Utrecht organiseert op vrijdag 7 mei 2021 het jaarlijkse Europadag Symposium. Tijdens dit symposium zijn Utrechtse studenten aanwezig en de nadruk zal liggen op debat met de aanwezigen. Dit initiatief wordt ondersteund door religieuze en seculiere organisaties.

De hoofdlezing, met als titel

‘Het Verhaal van Europa…?’

zal gehouden worden door drs. S. (Stefan) Waanders, historicus, godsdienstfilosoof, publicist en voormalig directeur van de Stichting Thomas More. Als coreferent zal de heer A. (Abdelmajid) Khairoun reageren vanuit islamitisch perspectief. Abdelmajid Khairoun is voorzitter van de Nederlandse Moslimraad (NMR) en voorzitter van de Omar Al Farouq moskee in de wijk Utrecht Overvecht. Als tweede coreferent zal prof.dr. L. (Laurens) ten Kate reageren vanuit humanistisch perspectief. Laurens ten Kate is bijzonder hoogleraar Vrijzinnige religiositeit en humanisme, leerstoel Zorgethiek aan de Universiteit voor Humanistiek.

Daarna volgt een paneldiscussie met de deelnemers aan het symposium. Het symposium wordt muzikaal omlijst. In verband met het 1.50 meter afstandsbeleid zal de fysieke bijeenkomst beperkt zijn tot het op dat moment toelaatbare aantal personen. Het symposium kan ook via een live stream naar YouTube worden gevolgd waarbij participatie via de chatfunctie mogelijk zal zijn. Nadere informatie volgt. Houd onze website www.europadagutrecht.nl en onze Facebookpagina in de gaten https://www.facebook.com/EuropadagUtrecht/

Voorafgaand aan het symposium is in de Domkerk een oecumenische vesper, waarin de pastores van de Drie Utrechtse Kathedralen, de Rooms-Katholieke Sint Catharina-kathedraal, de Oud-Katholieke Sint Gertrudiskathedraal en de Protestantse Domkerk zullen voorgaan, alsmede een vertegenwoordiger van de Conference of European Churches (CEC). Aanvang 19:00 uur. Toegang vrij, onder voorbehoud van de dan geldende COVID-19 regels. De vesper kan ook via de live stream naar YouTube worden gevolgd.


Inhoud

1.

Meer over...

2.

Meer informatie

Terug naar boven