r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Nederlanders kochten meer bij Europese webwinkels

vrijdag 22 januari 2021, 0:01
Online winkelen

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse consumenten hebben in het derde kwartaal van 2020 flink meer uitgegeven bij buitenlandse webwinkels in de Europese Unie. De uitgaven daar stegen naar 605 miljoen euro, becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat is ruim 30 procent meer dan hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Volgens het CBS wordt de internetomzet waarschijnlijk omhooggestuwd door de coronapandemie.

De verkoop bij Nederlandse webwinkels steeg in het derde kwartaal ook hard. Die ging met 38 procent omhoog. De omzet van pure webwinkels groeide met 31 procent. Nederlandse multichannel-verkopers, die zowel een fysieke winkel als een webwinkel hebben, zagen de verkoop via internet met bijna 48 procent stijgen.

In het tweede kwartaal van vorig jaar werd een recordbedrag uitgegeven bij buitenlandse webwinkels in de Europese Unie. Toen gaven Nederlandse consumenten daar 696 miljoen euro uit. Ook de omzet van Nederlandse webwinkels groeide toen op jaarbasis harder dan in het derde kwartaal.

Terug naar boven