r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Franse president zeer waarschijnlijk besmet op Europese top

donderdag 17 december 2020, 19:56
Emmanuel MACRON
Bron: The Council of the European Union

PARIJS (ANP/RTR) - De Franse president Macron heeft het coronavirus hoogstwaarschijnlijk opgelopen op de Europese top vorige week in Brussel. Dat laat zijn kantoor weten.

Eerder donderdag werd bekend dat Macron positief is getest. Meerdere Europese leiders die vorige week ook op de top waren, en leiders die de president eerder deze week nog ontmoetten, gingen uit voorzorg meteen in zelfisolatie.

De Belgische premier De Croo wil vrijdag zijn werkzaamheden volledig hervatten omdat hij negatief is getest. Ondertussen is immers ook de periode van zeven dagen verstreken sinds het zogenoemde hoogrisicocontact met Macron, meldt het Belgische persbureau Belga.

De vrouw van Macron is niet besmet, bleek uit een test.

Macron ging de laatste tijd steeds losser om met de Franse coronaregel nummer 1: afstand houden, geen omhelzingen en geen gekus. Zo schudde hij maandag nog handen met de baas van een internationale organisatie en omarmde hij hem. Zijn kantoor noemde het een ongelukkige vergissing. De afgelopen dagen gaf hij een lunch waarbij ongeveer twintig politici aanwezig waren en hij dineerde met een tiental gasten. Ondertussen roept zijn regering de bevolking op de feestdagen met hooguit zes personen aan tafel door te brengen.

Delen

Terug naar boven