r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

TLN: transporteurs moeten onterecht Duits tolgeld terugvorderen

woensdag 2 december 2020, 3:15

MEDIAWATCH - Nederlandse transportondernemers worden opgeroepen om ten onrechte berekende tolkosten voor de Duitse snelweg terug te vorderen. In totaal gaat het om een bedrag van 22 miljoen euro dat moet worden teruggehaald, meldt De Telegraaf.

Transport en Logistiek Nederland (TLN) doet een oproep aan ondernemers zich nog deze week te melden en zich te laten registreren om zodoende aanspraak te maken op te veel betaalde tol aan onze oosterburen. "Anders lopen ondernemers het risico dat de vordering van de te veel betaalde kosten over 2017 verjaart", zegt Jeroen van Velzen, advocaat bij TLN.

Volgens het Europese Hof heeft Duitsland jarenlang onterecht de kosten voor de verkeerspolitie opgenomen in de toltarieven. "Ondernemers hebben nu de mogelijkheid om te veel betaalde gelden terug te vorderen van de Duitse overheid", stelt Van Velzen. "We hebben als Transport en Logistiek Nederland uitgerekend dat dit voor Nederlandse vervoerders over de periode 2017-2020 neerkomt op ruim 22 miljoen euro. Dat geld moet dus gewoon terug naar ons land."

Terug naar boven