r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Organisatie 'Davos voor computernerds' mikt op 100.000 bezoekers

dinsdag 1 december 2020, 10:11

LISSABON (ANP/RTR) - De organisatie van Web Summit, de grootste technologieconferentie van Europa, mikt dit jaar op 100.000 deelnemers. De afgelopen jaren werd het evenement in Lissabon gehouden maar vanwege de uitbraak van het coronavirus is het dit jaar een virtuele bijeenkomst. Vorig jaar waren er zo'n 70.000 aanwezigen in Lissabon.

Ondernemers, investeerders en media leggen contacten met elkaar op Web Summit. De conferentie wordt door persbureau Bloomberg omschreven als 'Davos voor computernerds'. In dat Zwitserse skioord komt jaarlijks de mondiale politieke en bedrijfselite bijeen.

Van 2 tot met 4 december zijn er volgens de organisatie ruim 800 sprekers. Woensdag spreekt de grondlegger van het internet, Tim Berners-Lee. Topman van Paypal Dan Schulman filosofeert over een toekomst zonder contant geld. De financiële topman van Huawei, Liang Hua, praat woensdagavond over de toekomst van het 5G-netwerk. De medeoprichter van chatdienst Slack Cal Henderson gaat het hebben over de toekomst van thuiswerken, ook na de coronacrisis.

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen geeft woensdagmiddag haar visie op Europa. Actrice en ondernemer Gwyneth Paltrow spreekt over het oprichten van haar lifestylemerk Goop.

Het is de bedoeling dat de beurs volgend jaar weer in Lissabon wordt gehouden. "De locatie is al geboekt", vertelde de oprichter van de conferentie, Paddy Cosgrave, in een interview met persbureau Reuters.

Terug naar boven