r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Cohesiebeleid van de EU: Commissie maakt winnaars RegioStars Awards 2020 bekend

Met dank overgenomen van Europese Commissie (EC), gepubliceerd op woensdag 14 oktober 2020.

Vandaag heeft de Europese Commissie de winnaars bekendgemaakt van de RegioStars Awards 2020, de prijzen voor de beste projecten in het kader van het cohesiebeleid in de hele Europese Unie. De RegioStars-ceremonie, tijdens de 18eEuropese Week van regio's en steden, was dit jaar voor het eerst volledig digitaal. Zes Europese commissarissen organiseerden het evenement op afstand: Commissaris voor Cohesie en Hervormingen, Elisa Ferreira; vicevoorzitter voor Waarden en Transparantie, Věra Jourová; commissaris voor Innovatie, Onderzoek, Cultuur, Onderwijs en Jeugd, Mariya Gabriel; commissaris voor Werkgelegenheid en Sociale Rechten, Nicolas Schmit; commissaris voor Economie, Paolo Gentiloni en EU-commissaris voor Milieu, Oceanen en Visserij, Virginijus Sinkevičius. Zoals eerder aangekondigd, waren er nooit meer deelnemers aan de wedstrijd (206) en zijn een groot aantal stemmen voor de publieksprijs uitgebracht (33 000).

Commissaris voor Cohesie en Hervormingen, Elisa Ferreira: “Ik wil de beste projecten van 2020 in het kader van het EU-cohesiebeleid graag van harte feliciteren. De begunstigden van de projecten zijn de sterren van het cohesiebeleid van de EU omdat zij onze missie waarmaken: een EU die eerlijker en samenhangender is door te zorgen voor convergentie van de levensstandaarden en meer welzijn voor iedereen. De RegioStars Awards laten zien dat we uitstekende resultaten kunnen bereiken als de EU, de lidstaten, regio's en steden samenwerken om de EU-middelen ten volle te benutten en de projecten optimaal uit te voeren.”

Achtergrond

De RegioStars zijn de Europese prijzen voor door de EU gefinancierde projecten die blijk geven van excellentie en een nieuwe aanpak in regionale ontwikkeling. De Europese Commissie heeft de RegioStars Awards in 2008 in het leven geroepen. De deelnemende projecten staan centraal in de communicatieactiviteiten op Europees niveau met als doel andere regio's en projectbeheerders in heel Europa te inspireren. Elk jaar zijn naast de publieksprijs prijzen te winnen in vijf categorieën.

Meer informatie

RegioStars Awards

Finalisten RegioStars 2020

YouTube-playlist met de winnaars


Terug naar boven