r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

EU-voorzitter Michel niet besmet met coronavirus

vrijdag 25 september 2020, 13:27
Charles Michel
Bron: The Council of the European Union

BRUSSEL (ANP) - EU-president Charles Michel is niet besmet met het coronavirus. Michel zat sinds dinsdag in quarantaine omdat een van zijn beveiligers het virus onder de leden bleek te hebben. De EU-top, die donderdag had moeten plaatsvinden maar door Michels quarantaine werd uitgesteld, kan daardoor volgende week doorgaan.

De voorzitter van de Europese Raad "is niet langer in quarantaine en gaat verder met de voorbereidingen" voor de bijeenkomst van regeringsleiders en staatshoofden van de Europese Unie komende week, laat zijn woordvoerder weten.

Michel was vorige week nog in nauw contact geweest met de besmette beveiliger. Een eerste negatieve test stelde maandag al wel enigszins gerust, maar hij moest zich een paar dagen afzonderen en nadien opnieuw laten testen om uit te sluiten dat het virus alsnog de kop zou opsteken.

Het uitstel van de ingelaste top kwam ongelegen. De EU-leiders wilden juist een hoop zaken bespreken die door de coronacrisis zijn blijven liggen, zoals de gecompliceerde betrekkingen met Turkije en China. En op de top willen ze eindelijk een knoop doorhakken over sancties voor Wit-Rusland.

Terug naar boven