r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Cocaïnenetwerk opgerold met 20 arrestaties, ook in Nederland

donderdag 17 september 2020, 12:47

DEN HAAG (ANP) - Na vijf jaar onderzoek naar een Albanees cocaïnenetwerk zijn deze week twintig arrestaties verricht in Europa en Dubai, in Nederland zijn twee verdachten opgepakt. Bij de operatie op dinsdag waren tien landen betrokken. Volgens Europol is hiermee het Albanese cocaïnenetwerk Kompania Bello opgerold, een van de meest actieve netwerken voor cocaïnehandel in Europa.

Honderden politieagenten, met gespecialiseerde arrestatieteams vielen dinsdag in de vroege ochtenduren binnen bij de leden van het drugssyndicaat. Er zijn arrestaties verricht in Italië (5), Duitsland (2), Griekenland (2), Roemenië (1), Hongarije (1), Spanje (1), Albanië (5) en Dubai (1).

De verdachten zitten in voorlopige hechtenis op verdenking van onder meer internationale handel in verdovende middelen, drugsbezit en moord. Eerder zijn 84 leden van de criminele groepering opgepakt.

Het onderzoek staat onder leiding van de nationale politie van Italië. In de loop van het onderzoek is bijna vier ton cocaïne en meer dan 5,5 miljoen euro aan contanten in beslag genomen.

Terug naar boven