r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Europese branchevereniging auto-industrie: EU moet klimaatdoelen beter faciliteren

woensdag 16 september 2020, 15:20
Europese autoshow in Brussel
Bron: European Commission

BRUSSEL (ANP) - Om de aangescherpte milieu-ambities van de Europese Commissie waar te maken, moeten Brusselse beleidsmakers de overgang naar milieuvriendelijkere auto's beter faciliteren. Dat schrijft de Europese branchevereniging voor de auto-industrie ACEA in een eerste reactie op nieuwe klimaatplannen voor 2030 van de Commissie.

De Europese Commissie wil de uitstoot van CO2 in 2030 met minstens 55 procent hebben verminderd ten opzichte van 1990. Eerder was de doelstelling een reductie van 40 procent.

De ACEA mist bij die doelen nog plannen voor een EU-breed netwerk van oplaadpunten voor elektrische auto's. De groei van het aantal laadpalen loopt volgens de lobbyorganisatie nu nog achter op de verdubbeling van het aantal elektrische auto's tussen 2017 en 2019. "Beleidsmakers moeten niet alleen doelstellingen invoeren, maar ook ondersteunend beleid voor alle soorten voertuigen", zegt directeur-generaal Eric-Mark Huitema van de ACEA.

De Europese auto-industrie pleit ook voor "economisch houdbare" voordeeltjes die de verkoop van milieuvriendelijkere auto's stimuleren. Daarnaast moet het stelsel van emissiehandel van de EU zodanig worden aangepast "dat het echt voor verandering zorgt".

Delen

Terug naar boven