r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Staat van de Europese Unie: Debat met Commissievoorzitter Von der Leyen

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP), gepubliceerd op woensdag 16 september 2020.

Woensdag vanaf 9.15 uur maken de Europarlementariërs de balans op van de resultaten tot dusver van de commissie- Von der Leyen

Het plenaire debat is rechtstreeks te volgen via EP Live en EbS+.

Ursula von der Leyen zal naar verwachting het resultaat evalueren van de inspanningen van de Europese Commissie om de gevolgen van de coronapandemie op de volksgezondheid en de economie te beperken. Ze zal tevens haar visie op economisch herstel, de strijd tegen klimaatverandering en de situatie in de buurlanden van Europa geven.

De fractieleiders zullen de werkzaamheden van de Commissie beoordelen en hun standpunten over de prioriteiten van de Europese Commissie voor 2021 formuleren. Het jaarlijkse debat over de Staat van de Unie is voor de leden van het Europees Parlement een kans om de werkzaamheden en de plannen van de Europese Commissie onder de loep te nemen en de toekomstige koers voor de EU te helpen bepalen.

Het Parlement organiseert vandaag van 16.00 tot 18.00 uur een live-evenement, waar prominente Europarlementsleden debatteren over de prioriteiten van de Europese Unie en reageren op vragen en ideeën van burgers. U kunt het evenement hier rechtstreeks volgen.


Terug naar boven