r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Vier minicolleges van prijswinnende wetenschappers, Online

De letters WWW staan op het scherm
Kevin Bergenhenegouwen
datum 12 september 2020 17:00 - 18:00
locatie Online Toon locatie
organisatie Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Speciaal voor een groot publiek geven de vier laureaten van Heineken Young Scientists Awards tijdens Open Monumentendag een minicollege over hun onderzoek. Ontdek hoe hun werk ons dagelijkse leven raakt.

Met de klok mee: ontwikkelingspsycholoog Anna van Duijvenvoorde, natuur- en scheikundige Freddy Rabouw, taalwetenschapper Mark Dingemanse en Internist-infectioloog Meta Roestenberg wonnen dit jaar een Heineken Young Scientists Award.

Online

Volg de colleges online tussen 17.00 - 18.00 uur via YouTube.


Delen

Inhoud

1.

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Deze wetenschappelijke vereniging zet zich in voor de bevordering van de wetenschapsbeoefening in Nederland. Hierbij heeft de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) verschillende taken. Zo houdt de KNAW zich bezig met advisering op het gebied van de wetenschapsbeoefening en met de beoordeling van de kwaliteit van wetenschappelijk onderzoek (peer review). Ook biedt het een forum voor de wetenschappelijke wereld en voor de bevordering van internationale wetenschappelijke samenwerking. Daarnaast is de KNAW een koepelorganisatie voor een groot aantal onderzoeksinstituten.

De KNAW richt zich op alle wetenschapsgebieden, die allen ondergebracht zijn bij een van de twee afdelingen die de KNAW kent: letterkunde en natuurkunde. Ieder jaar worden nieuwe wetenschappers voor het leven als lid benoemd op grond van hun wetenschappelijke prestaties. De KNAW kent maximaal 220 gewone leden onder de vijfenzestig jaar, na die leeftijd wordt iemand rustend lid (met behoud van de rechten die een lid geniet). Het hoogste orgaan is de Algemene Leden Vergadering waarin de leden van de vereniging plaats nemen.

2.

Meer over...

Delen

Terug naar boven