r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Vlaams alternatief voor Netflix neemt horde

woensdag 12 augustus 2020, 17:15

ANTWERPEN/BRUSSEL (ANP) - Het Belgische telecombedrijf Telenet en mediagroep DPG Media, uitgever van onder meer het AD, de Volkskrant en radiozender Qmusic, kunnen verder met hun plan om een "Vlaamse Netflix" te ontwikkelen. De Europese Commissie ziet geen concurrentiebezwaren in het samenwerkingsproject tussen de twee grote mediaspelers op de Vlaamse markt.

De dienst met de naam Streamz zal volgens een DPG-woordvoerster alleen toegankelijk zijn vanuit België. Het gelijknamige bedrijf wordt op 1 september in Vilvoorde opgericht, met als topman Peter Vindevogel, melden de twee bedrijven. Ze maakten in februari bekend te werken aan "een volwaardig streamingaanbod met lokale en internationale content". De lancering volgt in het najaar.

"De lancering van Streamz zal een mijlpaal in de Vlaamse mediageschiedenis worden", zegt DPG-topman Kris Vervaet. Ook zijn Telenet-collega John Porter is blij met de goedkeuring. "Streamz brengt lokale verhalen die de wereld kunnen veroveren en internationale verhalen die Vlaanderen kunnen veroveren."

Telenet en DPG bezitten samen alle grote commerciële televisiezenders in Vlaanderen. Telenet heeft met Woestijnvis ook een productiehuis in handen.

Terug naar boven